دپارتمان تدوین و گرافیک
خیلی از مخاطبان سینما و یا کسانی که تازه وارد حوزه تدوین فیلم شدند میخواهند بدانند که تدوین چیست و تدوینگر چه کسی است. تدوین یکی از مراحل پایانی تولید فیلم است. کار تدوینگر نوعی مونتاژ یا ترکیب کردن تک تک پلان های فیلم است. یعنی تک تک سکانس های فیلم به صورت پلان به پلان ضبط میشود و تدوینگر فیلم با چسباندن این پلان ها به یکدیگر معنایی را به بهترین شکل به مخاطب منتقل میکند. تدوین گر ها ذهن مخاطب را دستکاری می کنند تا پیام مورد نظر انتقال یابد.
تدوین چیست؟
تدوین نیروی خلاقه واقعیت سینما است، و این ماهیت فقط ماده خامی را که با آن سر و کار دارد را فراهم می آورد. این رابطه میان تدوین و سینما است. این نظر قاطع، از قلم یکی از برجسته ترین کارگردانان سینمای صامت، در سال ۱۹۲۸ روی کاغذ آمد. پودفکین با بررسی فیلم های سی سال اول تاریخ سینما و با استفاده از تجربه وسیع فیلم سازی خودش، به این نتیجه رسید که فرایند تدوین – گزینش، زمانبندی و ترتیب نماها در تداوم فیلم کار خلاقه تعیین کننده ای در تولید فیلم است. اما برای پاسخ به این سوال که تدوین چیست؟؛ می توان گفت قدرت واقعی سینمای روایی زمانی است که شما تصاویر را کنار هم قرار می دهید ناگهان آنها معنایی پیدا می کنند. آنها با یکدیگر واکنش نشان می دهند. ما را شگفت زده، خندان، ناراحت یا احساسات دیگری را به ما القا میکنند.
تدوینگر کیست؟
کسی که این برش ها را پیدا می کند، آن احساسات و روایت را کشف کند، آن کیمیاگر، تدوینگر است. تدوینگر ها وظیفه درک فناوری پس از تولید را باید داشته باشند. با این حال آنها باید درک عمیقی از دستور زبان فیلم، درک شخصیت، درک ریتم و زمان را داشته باشند. تدوینگران حافظان نهایی داستان و چشم انداز احساسی فیلم هستند. تدوینگران اولین مخاطبان فیلم هستند که البته قدرت تغییر و حتی بهتر شدن آن را دارند.تدوینگرها باید ساعت ها فیلم خام را برای پیدا کردن داستان مرتب کنند.
تدوینگرها باید بدانند که یک برش که حتی گاهی به صدم ثانیه می رسد میتواند معنای فیلم را تغییر دهد. تدوین گر باید بداند که در واقع تاثیر یک نما کاملا منوط به نمای قبلی است و به صورت ماندگاری بر نمای بعدی اثر می گذارد این ارتباط نماها است که معنا را خلق می کند. تا اینجا سعی کردیم به این سوال که؛ تدوین چیست و تدوینگر کیست؟ پاسخ دهیم در ادامه بیشتر فرایند تدوین فیلم و انواع برش یا کات تصویر را برای درک کار تدوینگر فیلم توضیح می دهیم.
مراحل تدوین فیلم
مرحله اسمبلی: در این مرحله نمایی یا سکانسی حذف نمی شود. تدوینگر از روی فیلم نامه و گزارشات منشی صحنه پلان ها را منظم و سکانس ها را به ترتیب شماره گذاری می کند.
مرحله راف کات: در این مرحله برش و چسباندن ابتدایی فیلم بر اساس خط داستانی فیلم نامه رخ می دهد . معمولا در این مرحله موسیقی یا مواردی از این دست به تدوین فیلم اضافه نمی شود.
مرحله فاین کات: این مرحله را تدوین نهایی فیلم گویند. تدوینگر لحظه های برش و پیوند نماهای فیلم را انتخاب کرده است.
سوالاتی که در مرا حل تدوین فیلم ممکن است برای تدوین گر پیش بیاید
فیلم در مورد کیست؟
شخصیت اصلی چه کسی است؟
آیا در تدوین فیلم نقاط اصلی داستان از دست می رود؟
آیا با راش ها یا فیلم های خام موجود میتوان لحن دلخواه را در فرایند تدوین فیلم بدست آورد؟
آیا امکان ضبط دوباره بعضی از سکانس های فیلم وجود دارد؟
ایراد پلات داستان در کجاست؟
این سوالات بیشتر در مرحله تدوین اولیه فیلم پیش می آید اما هرچه کار تدوین پیش می رود سوالاتی که تدوینگر باید از خود بپرسد نیز بیشتر می شود.
فاین کات در تدوین فیلم
سوالاتی که در این مرحله پرسیده می شود:
شخصیت اصلی صحنه چه کسی است؟
شخصیت اصلی چگونه صحنه را آغاز می کند؟
شخصیت اصلی چگونه صحنه را به پایان می رساند؟
اگر این پلان را در این زمان برش بزنم چه اتفاقی می افتد؟
اگر این پلان را به پلان بعدی اضافه کنم چه اتفاقی می افتد؟
چگونه می توان تنش را ایجاد کرد، صحنه ای تخت را زنده کرد و یا یک شوخی را بامزه تر تدوین کرد؟
چه زمانی از یک شخصیت یا شخصیت دیگر جدا شویم؟
بهتر است این پلان را افزایش دهیم؟
ریتم چطور است؟
صحنه های گفتگو دار را چگونه تدوین کنم؟
اما کار به اینجا ختم نمی شود، تدوینگر باز هم باید برای بهتر شدن تدوین فیلم از خود سوالات بیشتری بپرسد. سوالاتی در رابطه با حداکثر رساندن عاطفه، کوتاه تر یا بلند تر کردن پلان ها.
پس از رسیدن به مرجله تدوین نهایی، تصحیح رنگ، جلوه های ویژه، صدا گذاری، انتخاب موسیقی به کار اضافه می شود و میتوان گفت که دیگر تدوین فیلم به اتمام رسیده و فیلم برای نمایش عمومی آماده است.
تدوینگر و اولویت برش فیلم
یکی از قدرتمندترین تاثیرات کار تدوینگر توانایی تغییر دیدگاه فیلم است. فیلم از چه شخصیتی می کاهد و یا در چه لحظه ای و مدت زمانی باقی ماندن بر روی یک شخصیت می تواند تاثیر زیادی بر شخصیت فیلم بگذارد. تدوینگرها با هر برش بر روی ریتم، شخصیت، روایت داستانی و برانگیختن احساسات مخاطب تاثیر می گذارند و یک برش بد ممکن است تمامی آنها را نابود کند.
معمولا کارگردان ها با تدوینگرانی کار می کنند که از نظر ذهنی بهم نزدیک هستند. به عنوان مثال تلما شون میکر سالیان زیادی تدوینگر فیلم های مارتین اسکورسیزی بود، آنها در بیش از ۲۰ فیلم باهم همکاری کردند و او برای سه فیلم مارتین اسکورسیزی جایزه اسکار گرفت. از همکاری های درخشان تدوینگران و کارگردان های دیگر میتوان به؛ مایکل کان با اسپیلبرک، تارنتینو و سالی منکر، فرانسیس فورد کاپولا با والتر مرچ اشاره کرد.
۶ اولویت برای برش زدن در تدوین فیلم
والتر مرچ یکی از بزرگترین تدوینگرانی بود که به سیستم تدوین غیر خطی روی آورد. او کتاب در یک چشم به هم زدن را در رابطه با تدوین فیلم نوشت که در ایران با ترجمه بهرام دهقان چاپ شده است. در این کتاب او ۶ اولویت برای برش زدن در تدوین فیلم را شرح داده است.
اولین اولویتی که برای برش زدن والتر مرچ به آن اشاره می کند، احساسات است. ایا تناسب احساسی رعایت شده است؟.آیا آن حسی که مد نظر تدوینگر بود به مخاطب منتقل شده است؟. تدوینگر باید از نظر حسی هنگام تدوین فیلم درگیر شود. هنگام برش زدن یک پلان باید بدانید که از نظر عاطفی چه تاثیری بر مخاطب دارد؟، آیا برش زدن این پلان احساسات مخاطب را افزایش می دهد یا از این احساسات می کاهد؟.
دومین اولویت او برای تدوینگران داستان است. آیا با تقطیع این نما یا برش زدن این نما ماجرا به جلو می رود؟. او می گوید ایده آل این است که هر برش داستان را به جلو ببرد. او می گوید یک تدوینگر خوب باید حسی از نحوه داستان گویی داشته باشد. و این شامل ریتم است. این که چه میزان از پلان را برای مخاطب نمایش دهیم لحظه ای سخت برای تدوینگر است. او در مصاحبه ای می گوید ریتم به مانند یک شوخی یا جوک است. اگر جوک درست گفته شود؛ خنده دار است اما اگر با ریتم بد گفته شود دیگر خنده دار نیست. در نتیجه سومین اولویت او ریتم است. او اعتقاد دارد ریتم در تدوین فیلم دقیقا به مانند موسیقی است. تدوین باید دارای ضرب آهنگ ریتم و احساس باشد. او می گوید تدوینگر باید از خود بپرسد که آیا برش این پلان جالب است یا کسل کننده؟.
چهارمین اولویت والتر مرچ در تدوین فیلم خط نگاه است. او می گوید تدوینگر باید بداند که تاثیر کات بر محل تمرکز مخاطب در کادر چگونه است.
پنجمین و آخرین اولویت او مکان صحنه و فضای سه بعدی صحنه در تدوین فیلم است. مخاطب باید از مکان آگاه باشد . تدوینگر نباید مخاطب را گمراه کند. تدوینگر باید آگاه باشد که چگونه بر درک مخاطب از دنیای فیلم تاثیر می گذارد.
در آخر ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که باید بدانید تدوینگران در روند فیلم سازی اهمیت فراوان دارند. بدون آنها ما یک دسته فیلم تصادفی داریم و با آنها ما جادو داریم.
دپارتمان گرافیک
دپارتمان گرافیک گروه تخصصی دانش، متشکل از مجرب ترین افراد در زمینه های گرافیکی و طراحی ، چاپ و… است. دانش در تلاش است با ایجاد بستری مناسب و خدمات بی نظیر و نوین بهترین نتیجه را برای هنرجویان خود به ارمغان بیاورد. در این راه ، بخش گرافیک با به تصویر کشیدن کلیه نیازها و خدمات شما کاربران گرامی ، پلی را بین شما و مشتریان شما ایجاد خواهد کرد. با ما در ایجاد این پل همراه باشید.
گرافیک چاپ
گرافیک چاپ به معنی اثر هنری، کار هنری است که به عنوان ارزش زیبایی شناسی تولید شده یا در نظرگرفته شده باشد. درواقع در گرافیک چاپ ، کار هنری همان چیزی است که آماده ارسال برای چاپ است.
خدمات گرافیک چاپ با هدف رضایتمندی کلیه مشتریان و ایجاد راه کارهای جدید دیداری در نمایش خدمات و محصولات ، ازجمله ارائه گرافیک چاپ به منظور تبلیغات یک کسب و کار
برخی از خدمات گرافیک چاپ :
طراحی لوگو
طراحی بروشور تبلیغاتی ، کاتالوگ تبلیغاتی ، بولتن ،
طراحی ست اداری (سربرگ ، پاکت نامه ، کارت ویزیت ) ، فولدر
طراحی بسته بندی و برچسب (label) محصولات
طراحی بنر ، طراحی بیلبورد ، طراحی استن و تمام فعالیت های گرافیکی در این حوزه
گرافیک محیطی
طراحی گرافیک محیطی برای برقراری ارتباط هر چه بیشتر بازدیدکنندگان با محیط و کسب و کار رونق بسازایی یافته است. دیزاین محیطی به مجموعه کارهایی اطلاق می شود که بتواند حسی اعم از اعتماد، آرامش، لمس و تخیل را به با یک طرح گرافیکی به وجود بیاورد.
از جمله فعالیت های حوزه ی گرافیک محیطی و گرافیک شهری عبارت است از :
طراحی سیستمهای راهیابی
گرافیکهای معمارانه، سایناژ
دیزاین نمایشگاهی
گرافیکهای هویتی
محیطهای پویا
دیزاین شهری
دیزاین فروشگاهی، نقشه و برندسازی محیطی
گرافیک سایت
هرچقدر هم که از نظر کد نویسی و برنامه نویسی سایت شما در ردیف بهترین ها قرار داشته باشد و شما از تمامی مهارت های برنامه نویسی و کدنویسی در طراحی سایت خود بهره جسته باشید، باز امتیاز نهایی سایت شما با گرافیک خوب یا بد آن تعیین می شود.
گرافیک وب یکی از مباحث نو و تازه در دنیاست و در کشور ما نیز به جرات می توان گفت هنوز چندان شناخته شده نمی باشد و بقدر کافی به آن پرداخته نشده است.
یک وب سایت خوب وقتی خلق می گردد که حوزه طراحی گرافیک با حوزه برنامه نویسی وب در هم آمیزد و شما بتوانید سایتی با گرافیک خوب و اصول برنامه نویسی درست را پیش روی خود داشته باشید.
گرافیک وب، نحوه و ترکیب استفاده از رنگ ها، چیدمان عناصر تصویری در سایت، نوع و سایز قلم ها، رنگ قلم ها، نمایش تصاویر و در کل موضوعاتی از این دست را شامل میشود. برخی هم گرافیک وب را منحصر به طراحی لوگو و بنرهای تبلیغاتی در سایت می دانند که از نظر ما اینها بخش ناچیزی از گرافیک وب است و در دل آن جای دارد.
خدمات ما در حوزه ی گرافیک سایت شامل طراحی طرح PSD وب سایت ، طراحی بنرهای تبلیغاتی دیجیتال ، طراحی تصاویر سایت با توجه به نیاز سایت، عکس برداری از محصولات شما برای قراردادن در سایت ، تبدیل طرح های PSD قالب به پوسته های سیستم های مختلف و …
طراحی حرفه ای انواع سایت شخصی، شرکتی و فروشگاهی توسط تیم وب طی پروسه زیر صورت می پذیرد.
مرحله اول
نیاز سنجی و جمع آوری اطلاعات
در مرحله نخست، شما به یک مشاور خوب و مطمئن نیاز دارید. تیم متخصص وب روبیک در این مرحله اطلاعات مورد نیاز در مورد کسب و کار شما را جمع آوری کرده و با طرح پرسش هایی، شما را برای داشتن وب سایتی ایده آل یاری می نماید.
مرحله دوم
طراحی گرافیک و ایده پردازی
پس از جمع آوری اطلاعات مورد نیاز و تشخیص صحیح اینکه چه نوع وب سایتی و با چه ویژگی هایی مناسب کسب و کار شماست، متخصصین وب روبیک در زمینه طراحی و گرافیک، نسبت به ایده پردازی و پیاده سازی طرحی استاندارد و اختصاصی برای وب سایت شما، اقدامات لازم را صورت خواهند داد.
مرحله سوم
اجرا و پیاده سازی
در مرحله بعد، تیم وب روبیک اقدام به اجرا و پیاده سازی طرح گرافیکی و تبدیل طرح به کد را صورت خواهد داد. پس از تکمیل پیاده سازی قالب اصلی وب سایت، پنل مدیریتی متناسب با امکانات و ویژگی های وب سایت شما، جهت مدیریت و بروزرسانی محتوا، اجرا و پیاده سازی خواهد شد.